Mikä tekee tilitoimistosta hyvän ja pitkäaikaisen kumppanin yrittäjälle?

Hyvä kirjanpitäjä tekee paljon muutakin kuin pelkkää kirjanpitoa. Tilitoimistolta vaaditaan nykyisin aiempaa enemmän. Pitää olla monenlaista ammattiosaamista; kirjanpito, palkanlaskenta, maksuliikkeen hoito, sähköinen asiointi ja yrittäjän monipuolinen konsultointi. Tilitoimiston on tarjottava asiakkaan tarvitsemia lisäpalveluja, jotta pysyy kovassa kilpailussa mukana. Jotta tilitoimisto pystyy tarjoamaan kaiken tämän, työntekijöillä vaaditaan hyvää koulutusta, erinomaisia asiakaspalvelutaitoja sekä ongelmanratkaisutaitoja. Työntekijöitä tulisi kouluttaa jatkuvasti.

Tärkein ominaisuus tilitoimistossa on luotettavuus. On olemassa useita tunnusmerkkejä tilitoimiston luotettavuudesta kuten se, että tilitoimisto on auktorisoitu sekä Taloushallintoliiton jäsen. Taloushallintoliitto opastaa tilitoimistoja ja valvoo niiden toimintaa.

Tilitoimistolla on oltava toimiva verkosto käytössään. Verkostoon on hyvä kuulua mm. valtakunnallinen ja alueellinen yrittäjäjärjestö, paikallisia yrittäjäyhdistyksiä, tilintarkastustoimistoja, rahoittajia, oppilaitoksia, eri alojen neuvontaorganisaatioita ja asiantuntijoita sekä julkisia toimijoita, joista verohallinto on erityisen tärkeä. Hyvä tilitoimisto on myös yhteydessä muihin tilitoimistoihin ja ottaa oppia heidän toiminnastaan. Parannukselle on aina varaa, joten tilitoimisto, joka tutkii pelkästään omaa sisäistä toimintaansa ei varmasti näe puutteitaan laajemmalla tasolla.

Henkilökohtainen palvelu on erittäin tärkeä ja useinmiten asiakkaat haluavat henkilökohtaisen kirjanpitäjän. Olemme saaneet useita asiakkaita, jotka vaihtoivat tilitoimistoaan puutteellisen palvelun seurauksena. Jos asiakas ei tiedä keneen ottaa yhteyttä ja ei saa vastauksia ajallaan, yhteistyö muuttuu erittäin vaikeaksi.

Ennenkuin valitsee tilitoimiston yritykselleen, kannattaa käydä fiilistelemässä muutamassa tilitoimistossa ja tehdä lopullinen päätös fiiliksen mukaisesti. Hyvästä tilitoimistosta saa välittömästi hyvän vaikutuksen ja luottamuksen tunnelman. Jos tilitoimistolla on myyjä, pyydä, että saat tavata tulevaa kirjanpitääjäsi, jos myyjä ei tätä itse ehdota.

asiakasedut