Mitä kirjanpitäjän tavallinen päivä pitää sisällään?

Minkälainen kirjanpitäjä on mielestäsi? Monet kuvittelevat, että kirjanpitäjä on silmälasipäinen vanhempi mies, joka ei ole hyvin sosiaalinen. Väärin! Tiliduunareilla on energinen ja nuorekas ilmapiiri; toimistomme pursuaa työn iloa.

 

Vanha peruskäsitys on, että tilitoimistot ovat vanhanaikaisia sekä jäykkiä. Vaikka saamme jonkun verran vielä tositteita perinteisesti postin kautta, suurin asiakkaistamme lähettää tositteensa meille sähköisten kanavien kautta. Olemme helpottaneet tätä prosessia omalla paprut.fi-palvelullamme. Meillä paperiton ja sähköinen taloushallinto on nykyaikaista kirjanpitoa. Autamme asiakkaitamme myös siirtymään täysin sähköiseen taloushallintoon Procountorin avulla. Meillä ei tästä syystä työpöydät huku paperikasoihin.

 

Kirjanpitäjämme hoitavat päivittäin kirjauksia, laskuja, raportteja, tilinpäätöksiä, veroilmoituksia ja muistavat samalla vielä neuvoakin asiakkaitaan. Sähköpostin läpikäynti toki kuuluu pitkän työlistan joukkoon. Kahvitaukojakin pitäisi ehtiä pitämään. Meillä kuluu aika suuretkin määrät kahvia päivittäin ja meitä hemmotellaan erinomaisella kahvilla. Tämä pitää mielen skarppina!

 

Kirjanpitäjämme aloittavat päivänsä katsomalla sähköpostinsa. Tilitoimistomme perusmaksuun sisältyy neuvonta, joten asiakkaamme voivat olla meihin yhteydessä ilman pelkoa, että kysymyksistä veloitetaan. Tämän jälkeen he avaavat Procountorin ja noutavat pankeista edellisen päivän sähköiset tiliotteet, viitesuoritukset sekä SEPA-maksujen palautteet. Muita päivittäisiä toimitoja toimistollamme ovat sähköisten osotolaskujen käsittely, saapuneiden laskujen läpikäynti ja täydentäminen, laskujen siirto ostoreskontraan, tiliotteiden uusien tilitapahtumien läpikäynti sekä saapuneiden myyntisuorituksien kohdistaminen oikeille myyntilaskuille. Toki tehtäviä on muitakin.

 

Vaikka tilitoimistojen työtavat ovat muuttuneet sähköistymisen seurauksena, kirjanpito ei kokonaisuudessaan ole kuitenkaan muuttunut.  Tilitoimisto on paras ammattiauttaja yrittäjälle ja voi auttaa yritystä kehittämään liiketoimintaansa paljonkin. Nykyaikainen tilitoimisto on mielestämme asiantunteva, neuvova ja sähköinen.