Mitä tarvitsee toimittaa tilitoimistoon?

Syksy on usein muutoksen aika. Lomista on nautittu, akkuja ladattu ja paluu työn pariin koittaa taas. Toimistoomme tulevilla uusilla asiakkailla on usein paljon kysyttävää niin busineksen pyörittämisestä kuin kirjanpidosta. Kokosimme näin syksyn kunniaksi uusien asiakkaiden muistilistan kirjanpidon kiemuroista ja tilitoimistoon toimitettavasta materiaalista. Lue ja pistä korvan taakse!

Uusi asiakas

Uusien asiakkaiden tulisi toimittaa yrityksensä kaupparekisteriote, viimeisin tulos- sekä taselaskelma, ja päivä- sekä pääkirjat. Myös katso-tunnisteet on hyvä toimittaa tilitoimistoon (kirjoitamme ensi viikolla lisää Katso-profiilista).

Kuukausittainen materiaali kirjanpitoon

Toistuvasti toimitetaan tilitoimistoon kuukauden tiliotteet, ostolaskut sekä myyntilaskut. Mikäli yritys itse hoitaa palkanlaskennan, on palkanlaskennan aineisto toimitettava tilitoimistoon.

Kuukausittainen materiaali palkanlaskentaan

Toimitettaessa kirjanpitomateriaalin voi samalla toimittaa myös palkanlaskentaan kuuluvan aineiston. Se koostuu työntekijöiden verokorteista sekä tuntilistoista (tai maksettavasta kuukausipalkasta). Myös matkalaskut, jos sellaisia kertyy, on hyvä toimittaa tilitoimistoon.

Tiesitkö, että tilitoimistoon on hyvä toimittaa myös ennakkoveroliput. Näiden avulla tilitoimisto voi reagoida maksettavien verojen oikeaan määrään tilikauden aikana.

sahkoinen_taloushallinto