Miten säästän kirjanpidon kustannuksissa?

Monet yrittäjät haluavat säästää kirjanpidon kustannuksissa viimeiseen asti tekemällä niin paljon kuin mahdollista itse vaikkei osaaminen riittäisikään. Tapaamme usein myös yrittäjiä, jotka tulevat meille hädissään mätkylappujen kera: Usein käy niin, että yrittäjä huomaa liian myöhään, ettei oma osaaminen tai aika riitäkkään. Virheiden korjaaminen jälkeenpäin aiheuttaa usein enemmän kustannuksia yrittäjälle kuin se, että kirjanpidon tehtävät olisivat täysin ulkoistettu asiantuntijalle. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että kirjanpidon kustannuksissa voi säästää näiden vinkkejen avulla:

Hanki hyvä kirjanpitäjä, joka osaa antaa neuvoja ja tuntee lainsäädännön viimeisimmät muutokset. Hyvä kirjanpitäjä on aina valmis selvittämään muutoksia lainsäädännössä ja neuvomaan asiakkaitaan tarpeen mukaan. Vinkki: Osaa pyytää neuvoja kirjanpitäjältäsi, älä odota, että hän lukee ajatuksiasi. Hyödynnä kirjanpitäjäsi osaamisesta ja toimi hänen neuvojen mukaisesti.

Anna kirjanpitäjällesi aikaa antamalla kirjanpitomateriaalisi ajoissa. Jos itse olet myöhässä, et voi syyttää kirjanpitäjääsi lisäkustannuksista. Hyvä tilitoimisto antaa asiakkailleen mahdollisuuden toimittaa tositteet vaivatta sähköisten kanavien kautta, jotka eivät maksa asiakkaalle mitään. Jos kirjanpitäjäsi ei tätä tarjoa, kokeile paprut.fi palvelua tästä.

Toimita alkuperäinen tai sähköinen materiaali ehjänä. Kirjanpitäjäsi arvostaa myös selvityksiä. Voit esim. nimetä tiedoston selityksellä kuten ’joululahja työntekijöille’ tai kirjoittaa sen manuaalisesti tositteeseen. Näin vältyt lisäselvittelyiltä ja helpotat kirjanpitäjäsi työtä.

Selvitä kustannukset tarkkaan, varsinkin, jos tilitoimistolla on tuntiveloitus. Vientipohjainen hinnoittelu on useinmiten selvä, mutta tuntihinnoittelussa voidaan usein ottaa laskentaan mukaan selvitykset sekä neuvonta. Selvitäthän nämä asiat erittäin tarkaan tilitoimistojen kanssa kun vertailet hintoja. Hyvä tilitoimisto ilmoittaa aina asiakkaalleen silloin kun neuvonnasta tulee lisäkuluja ennekuin työ aloitetaan. Asiakkaalle on oikeus tietää mistä maksaa.

asiakasedut