Miten työstressiä voi hallita?

Työstessi on yleinen ongelma ja kesäloman jälkeen arkeen palaaminen voi olla haasteellista. Pehmeä lasku takaisin töihin on paras ratkaisu paluustressin välttämiseen, mutta entäs sitten työstressin välttäminen muuten? Tässä muutama hyödyllinen vinkki työstressin hallintaan:

 

  1. Uskalla sanoa ei, sillä kaikkia tehtäviä ei tarvitse ottaa vastaan. Ihmisellä ei aina voi olla aikaa kaikkeen ja työnantajasi arvostaa enemmän sitä, että teet työtehtäväsi huolellisesti kuin sitä, että teet niin paljon työtehtäviä kuin mahdollista. Jos olet yrittäjä, uskalla sanoa itsellesi ei ja opi delegoimaan tehtäviä, joihin sinulla ei olisi aikaa. Yksinyrittäjän kannataa ulkoistaa tehtäviä, joihin oma aika ei riitä, kuten kirjanpito.

 

  1. Älä lue sähköpostia vapaa-ajalla. Työajan ulkopuolella kukaan ei odota vastauksiasi ja harvoin asia on niin kiireinen, ettei se voisi odottaa seuraavaan aamuun.

 

  1. Priorisoi asiat. Työtä ei kannata asettaa terveyden, hyvinvoinnin tai perheen eteen. Muista, että työ on vain työtä ja sitä tehdään elannon takia.

 

  1. Aseta pieniä tavoitteita ja aikatauluta päiväsi niiden mukaan. Älä anna sähköpostien keskeyttää näiden tavoitteiden saavuttamista vain tarkista ne vasta kun olet saavuttanut tavoitteesi.

 

Muista pitää pieniä taukoja päivän aikana. Anna itsellesi aikaa rentoutua myös työpäiväsi aikana.

asiakasedut