Onko digitalisaatio kilpailuetu pienyrittäjille?

Olemme vahvasti sitä mieltä, että kyllä on. OP-pankin tuoreen tutkimuksen mukaan vain kolmannes pienyrittäjistä ajattelee, että digitalisaatio on omalle yritykselle kilpailuetu. Monet kokevat digitalisaation enemmän pakkona kuin hyötynä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että n. 80 prosenttia pienyrittäjistä aikoo satsata taloushallintonsa digitalisoimiseen seuraavan vuoden sisällä. Surullinen uutinen on se, että vain kuusi prosenttia vastaajista suunnittelee merkittäviä panostuksia.

Digisaatio helpottaa mm. laskutusta sekä laskujen maksua ja monet pienyrittäjät käyttävät digitaalisia pankkipalveluita. Suosittelemme asiakkaillemme usein laskujen lähettämistä oman pankin kautta. Tämä on myös erinomainen tapa ottaa ensimmäinen askel kohti sähköistä taloushallintoa.

OP Yrityspankin johtaja Heikki Peltola arvio, että digitalisaation avulla voidaan tasoittaa isojen ja pienten yritysten mahdollisuuksia löytää ja tavoittaa eri kohderyhmiä. Hänen mukaan oikein hyödynnettynä digitalisaatio tarjoaa pienyrityksille runsaasti mahdollisuuksia myös toiminnan kehittämiseen ja yritystoiminnan perusrutiinien tehostamiseen.

Jos yritys ei ole digitalisoitunut on yleensä kyse ajanpuutteesta tai oman osaamisen riittämättömyydestä. Monet yrittäjät kokevat myös, että eri palveluiden vertailu on hankalaa ja se estää digitalisaatiota. Jos välttelet taloushallinnon digitalisaatiota näistä syistä, olethan yhteydessä. Autamme sinua mielellämme!

asiakasedut