Accountorin mukaan vain harva yritys hyödyntää työntekijöidensä kouluttamisessa koulutusvähennystä, vaikka veroetu kuuluu suurelle osalle yrityksiä. Elinkeinotoimintaa harjoittavat työnantajat ovat voineet hyödyntää koulutusvähennystä verovuodesta 2014 alkaen. Koulutusvähennys on elinkeinotoimintaa tai maataloutta harjoittavan työnantajan verotuksessa tehtävä laskennallinen lisävähennys.
Koulutusvähennys kattaa noin puolet koulutusajan palkkakuluista, joten koulutusvähennyksistä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Koulutusmaksut ovat myös vähennyskelpoisia.
Koulutusvähennystä voi hyödyntää myös alojen pakollisissa uusintakoulutuksissa kuten hygieniapassin uusimisessa. Työnantajan ei pidä järjestää koulutusta, jotta koulutusvähennys päteisi. Myös muiden järjestämät koulutuspalvelut ovat vähennyskelpoisia, jos ne liittyvät työntekijän työtehtäviin.
Koulutusvähennyksen saaminen edellyttää kirjallisen selvityksen vähennykseen vaadittujen edellytysten täyttymisestä ja henkilöstön koulutussuunnitelman toteutumisesta. Selvityksen pitää olla työntekijäkohtainen. Koulutusvähennys edellyttää sitä, että koulutus tapahtuu työajalla. Eli vapaa-ajan koulutuksista ei saa koulutusvähennystä. Vähennystä maksetaan korkeintaan kolmen päivän ajalta ja on työntekijäkohtaisia.
Vinkki: Jotta koulutusvähennyksen hakeminen olisi mahdollisen helppoa ja kivutonta, seuraa koulutuksia aktiivisesti ja päivitä koulutustilanteen tietoja tilikauden aikana. Älä jätä päivityksiä viime tinkaan.