Verotuksen muutokset 2017

Vuodelle 2017 on luvassa yritys- ja henkilöverotukseen seuraavanlaisia muutoksia.

Yrittäjävähennys

Henkilöyhtiöiden ja toiminimien verotukseen on luvassa uusi yrittäjävähennys alkaen 2017. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen verotettavaan tuloon tehdään 5%:n laskennallinen lisävähennys. Kansantajuisesti mikäli yrityksen verotettava tulos tulisi olemaaan 100 tuhatta euroa, niin tuosta tuloksesta verotettaisiinkin vain 95 tuhatta euroa.

Arvonlisäverotus

Pienelle yritykselle tulee mahdollisuus käsitellä arvonlisäverolliset myynnit ja ostot maksuperusteen mukaisesti. Eli verot maksetaan vasta kun laskun suoritus on saapunut tilille ja verot vähennetään vasta kun laskun maksu on lähtenyt tililtä. Tätä huojennusta voi käyttää kaikki ne yritykset joiden liikevaihtoraja on 500 000 euroa.

Oma-aloitteiset verot

Näihin on luvassa oma verotusmenettelylaki. Tämä tarkoittaa sitä, että verotuksen menettelyt yhdenmukaistuvat. Tämä tietää muutoksia verojen ilmoittamiseen, virheiden korjaamisiin, määräaikojen laskentaan, seuraamusmaksuihin sekä muutoksenhakuun. Nämä kaikki muutokset liityvät vuoden vaihteessa tapahtuvaan verohallinnon tietojärjestelmäuudistukseen.

Perintö- ja lahjaverotus

Sukupolvenvaihdoksia helpotetaan keventämällä perintö- ja lahjaverotaulukon veroasteikkoja. Lahjaverotuksessa pienimmän verotettavan lahjan määrä nostetaan 5 000 euroon.

Tuloverotus

Työtulo- ja perusvähennystä korotetaan 750 euroon.